elaforg

Az Automechanika Frankfurton járt az Elaforg

A frankfurti Automechanika a világ vezető nemzetközi autóipari szakkiállítása és vására. Nem véletlen igyekszik eljutni rá mindenki, aki az autós világban él és dolgozik. Mi, az Elaforgnál ha csak tehetjük, mindig kilátogatunk, hogy elhozzuk Nektek a legújabb technológiákat és híreket.

Nagy várakozás előzte meg az idei Frankfurti Automechanika Showt, mert a 2 évente megrendezésre kerülő háttéripart bemutató esemény a Covid miatt legutóbb elmaradt. Jó volt 4 év után újból személyesen (és nem csak az online térben) találkozni több külföldi partnerünkkel, valamint látni és kézzelfoghatóan megtapintani, hogy milyen újdonságok vannak az autós szakmánkban. A jelenben használt közlekedési kenőanyagok, alkatrészek, kiegészítők és szerviz, illetve szerszámtechnológiák, technikai megoldások bemutatás mellett láthattunk a jövőből elektromos autókkal kapcsolatos rendszereket, alkatrészeket, de ugyanúgy megtalálható volt az oldtimer szekció, a régi veterán autók felújításáról szóló pavilon.

 

Mi ez az Automechanika Frankfurt?

A vásárt már 1971 óta – az elmúlt időszak járványos éveit leszámítva – minden második évben megrendezik. Nem egy olyan cég van, aki a kezdetektől minden egyes alkalommal ott van a kiállítók között. De például a WashTec cég, az egyik legjelentősebb kiállító, elsőként mindig az Automechanikán mutatja be új termékeit. Tehát nem túlzás azt állítani, hogy a kiállításnak jelentős befolyása van a termékfejlesztésre is.

 

Ki szervezi?

424 millió eurós éves bevételével a Messe Frankfurt Németország legjelentősebb kiállításszervező vállalata. Globális hálózatában 28 leányvállalat és 52 nemzetközi kereskedelmi partner képviseli a vállalatot, a világ több mint 150 országában. A világon több mint 30 helyszínen szerveznek kiállításokat. 2009-ben a Messe Frankfurt több mint 90 kiállítást szervezett, ennek felét Németországon kívül. A frankfurti vásárváros teljes kiállítóterülete 578 000 négyzetméter, 10 kiállítócsarnokkal és egy konferenciaközponttal.

 

Mi történik ott?

Nekünk, mint már tapasztalt „automechanikásoknak” elhihetitek: Ide bizony egy napnyi feszített tempójú nézelődés nem elég. Igazából a kiállítás összes napja sem elég ahhoz, hogy mindent be tudjunk fogadni, mindent meg tudjunk nézni. Már csak azért sem, mert a kiállító standokon kívül számtalan interaktív program, beszélgetés van, amelyeknél igen könnyen leragadhatunk. Tényleg nem nehéz ottfelejtünk magunkat valahol, mert ezeken a pontokon olyan szakemberek előadásait vagy kerekasztal-beszélgetéseit követhetjük, akik az autóipar legfelsőbb vezetői és tanácsadói köreihez tartoznak.

 

Mikről lehet tájékozódni az Automechanikán?

Nem nagyon tudunk olyan témát felhozni, ami az autóiparral kapcsolatos és ne lenne valamilyen formában megtalálható a Frankfurt Automechanikán. Legyen szó elektromobilitásról, klímasemleges közlekedésről, önvezetésről, alternatív hajtásokról, szintetikus üzemanyagokról, értékesítésről, készletezésről vagy az újrafelhasználásról, folyamatirányítósról, mind megtalálhatóak a kiállításon.

Tényleg: Egyszerűen nincs olyan területe az autóiparnak, amit ne lehetne megtalálni ezen a kiállításon. Az autóillatosítótól kezdve a kamionemelőig, a turbófeltöltőtől a lézeres karosszériamérésig, a robotkartól a "gyárat gyártó gyárig" minden megtalálható itt.

 

Nem csak az újdonságoknak van helye

Autórajongókként – azon belül is az olasz márkák szerelmeseiként – persze azonnal kiszúrtuk magunknak a Classic Cars részleget, hisz számos young- és oldtimert állítottak ki. Nem véletlenül. Napjainkban egyre nagyobb kultúra övezi a régebbi autók birtoklását. Azok tartása, felújítása és a kapcsolódó szolgáltatások szintén komoly üzleti vonzattal járnak, így méltán van helyük az Automechanika Frankfurton is. Erről hoztunk pár képet is Nektek is.

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat

1118 Budapest, Regős u. 2.
(06 1) 309 0204

Térkép

Kenőanyag és autóalkatrész kis- és nagykereskedés