Az Iveco megemlékezett a legendás sorozatról

Hírek Találatok: 319

Lenyűgöző újdonságot mutatott be az Iveco az olaszországi Kamion Európa-bajnokságon.

A Misano-i versenyhétvégéjén bemutatott újdonság biztosan sokakban ébreszt kellemes emlékeket egy legendás kamionos sorozatról.

iveco turbostar 2 700x467A téma kedvelői biztosan emlékeznek a 80-as években forgatott TIR című sorozatra, melynek főhősei a „Vörös rák” elnevezést viselő Iveco TurboStarral járták Európát. Érdekesség, hogy számos magyar vonatkozás is rejlik benne: látható például a budai vár, a Duna, és a Hősök tere is. Mivel a sorozat töretlen népszerűségnek örvend máig is a kamionosok körében, az Iveco készített egy különleges kiadású S-Way-t.

Ez a limitált S-Way kívül-belül a TurboStart idézi: vörös kabin, a lökhárítók egyes elemei, és az oldalszoknyák pedig szürkésfekete színűek, ugyanígy nem hiányozhat a jellegzetes sárga-piros-kék csíkozás sem. Az Iveconál komolyan gondolták a retró fényezés visszaidézését, hiszen még a kilincsek, és a napellenző is krómszerű bevonatot kapott, és a lökhárító aljára feltett plusz króm cső sem tartozott az alapfelszereltséghez.

A 80-as évek ízlésvilága megjelenik az ülések kárpitján, ami rendkívül hasonló az eredeti stílusához. Hasonlóan vagány borítást kapott a sofőrágy is, amin hosszában jelenik meg a piros és a szürkésfekete.

Az Iveco ezzel az újdonsággal a legendás TurboStar előtt tiszteleg, mely a maga idején rendkívül erős volt, 420 lőerővel, V8-as motorral rendelkezett. Több, mint 50.000 példány készül belőle a 80-as években, ezzel pedig a modell örökre letette a névjegyét Európában, hiszen ez lett az első olyan nyerges vontató, ami képes volt teljesíteni a Le Mans-i 24 órás versenyt.

A kérdés már csak az, hogy vajon leforgatják-e a Vörös Rák legújabb részeit, és ha igen, mikor? ;)

Forrás: https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2021/10/20/igy-emlekezett-meg-az-iveco-a-legendas-kamionos-sorozatrol/
Aranyi Péter

Nyomtatás