Mi a helyzet az AdBlue-val?

diesel 4625971 1280Hetek óta hallani a hírekben az AdBlue problémáról és az előrejelzések nem ígérnek jót, hiszen a hiánya áremelkedéshez és számos egyéb problémához vezetett a fuvarozók és a fogyasztók számára egyaránt.

A modern dízelautók nem működnek AdBlue nélkül, ugyanis csak ennek használatával tudják teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat. Ez elsősorban az árufuvarozók és busztársaságok számára jelent problémát, de egyre több modern személyautó is igényli az AdBlue-t. Valamint a fogyasztók számára is könnyen érezhetővé válik a hatása, hiszen amennyiben hiánycikké válik ez az átlátszó, színtelen, szagtalan folyadék és emiatt drasztikusan megemelkedik a literenkénti ára, akkor ez a drágulás minden termék árába beépül majd, amit közúton szállítanak. Végezetül egy nagyon pesszimista forgatókönyv szerint, ha netán ténylegesen elfogyna az AdBlue, az a teljes áruforgalom leállásához vezetne.

Reagálva erre a problémára a MOL (és több nagy forgalmazó) bejelentette, hogy a folyamatos ellátás biztosítása miatt átmenetileg korlátozást vezet be az AdBlue forgalmazását illetően. Eszerint egy kútoszlopról tankolásonként legfeljebb 50 liter vásárolható, míg a kannás változatból maximum egy darab. Ezen szigorítások eredményeként a hirtelen jelentkezett készlet hiány megszűnt, de az árak már nem tértek vissza a korábbi szintjükre és továbbra sem mindenhol elérhető a termék.

A jó hír, hogy nálunk viszont elérhető és rendelhető mind a 10 literes, mind a hordós kiszerelésben. AdBlue termékeinket itt találod a honlapunkon, de regisztráció után ebből a termékből is további 5% kedvezményt adunk.


Nyomtatás