elaforg

Black Weekend az Elaforgon!

Hírlevél feliratkozóinknak egy kis Black Weekend akcióval kedveskedtünk. :)black friday concept with craft package with black 2021 09 15 06 51 29 utck

Karácsonyra nagyon sok meglepetéssel készülünk, tehát ne csüggedj, ha erről most lemaradtál, várunk téged is feliratkozóink között. Ne maradj le a további akciókról! :)

Hova vezet a chiphiány az autógyártásban?

micro chip 2021 08 26 18 11 51 utckA globális chiphiány már Magyarországon is termelésingadozást okoz. A rendelések teljesítésének korábban megszokott rendjét kiszámíthatatlanná tette az alkatrészek beérkezésének kiszámíthatatlansága.

A Suzukinál például már egyhavi termelési darabszám kieséséhez vezetett a chiphiány, illetve jelenleg egy műszakban folyik a termelés.

Ebben az esetben hiába jelentkezik ugyanúgy vevői igény a modellek iránt, az értékesítési tervek mégis folyamatos felülvizsgálatra szorulnak, hiszen igazodni kell a legyártható darabszámhoz. A cég kommunikációs vezetője kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a hazai piacon egyelőre nem számottevően növekedett a várakozási idő, mindez annak köszönhető, hogy a várható nehézségeket előre bekalkulálva az év első felében nagyobb készletekkel dolgoztak.

Megfigyelhető az a tendencia, hogy mivel a nemzetközi helyzet következményeként emelkedtek a gyártási költségek, azok részben beépülnek az árba.

Általánosságban az autógyártási piac minden szereplőjéről elmondható, hogy rugalmas termelésszervezéssel próbálnak úrrá lenni a helyzeten, illetve mindenhol cél a teljes dolgozói állomány megtartása, ugyanakkor számítanak arra, hogy a chiphiány probléma még hónapokon át sújtja az ipar ezen területét.

Mi a helyzet az AdBlue-val?

diesel 4625971 1280Hetek óta hallani a hírekben az AdBlue problémáról és az előrejelzések nem ígérnek jót, hiszen a hiánya áremelkedéshez és számos egyéb problémához vezetett a fuvarozók és a fogyasztók számára egyaránt.

A modern dízelautók nem működnek AdBlue nélkül, ugyanis csak ennek használatával tudják teljesíteni a környezetvédelmi előírásokat. Ez elsősorban az árufuvarozók és busztársaságok számára jelent problémát, de egyre több modern személyautó is igényli az AdBlue-t. Valamint a fogyasztók számára is könnyen érezhetővé válik a hatása, hiszen amennyiben hiánycikké válik ez az átlátszó, színtelen, szagtalan folyadék és emiatt drasztikusan megemelkedik a literenkénti ára, akkor ez a drágulás minden termék árába beépül majd, amit közúton szállítanak. Végezetül egy nagyon pesszimista forgatókönyv szerint, ha netán ténylegesen elfogyna az AdBlue, az a teljes áruforgalom leállásához vezetne.

Reagálva erre a problémára a MOL (és több nagy forgalmazó) bejelentette, hogy a folyamatos ellátás biztosítása miatt átmenetileg korlátozást vezet be az AdBlue forgalmazását illetően. Eszerint egy kútoszlopról tankolásonként legfeljebb 50 liter vásárolható, míg a kannás változatból maximum egy darab. Ezen szigorítások eredményeként a hirtelen jelentkezett készlet hiány megszűnt, de az árak már nem tértek vissza a korábbi szintjükre és továbbra sem mindenhol elérhető a termék.

A jó hír, hogy nálunk viszont elérhető és rendelhető mind a 10 literes, mind a hordós kiszerelésben. AdBlue termékeinket itt találod a honlapunkon, de regisztráció után ebből a termékből is további 5% kedvezményt adunk.

Mi történt velünk a nyáron?

Nyarunkat az AlfaCity találkozón indítottuk, mely a Szalki-szigeten került megrendezésre. Az Alfa Romeo rajongóknak ezúttal két évet kellett várniuk a soron következő találkozóra, de szerintünk megérte. :)

Számos régi ismerőst üvdözölhettünk, sikerült felvonultatni a teljes portfóliónkat, valamint ezt az alkalmat választottuk az új gumiszőnyegek és csomagtértálcák bemutatására is. Az esemény képeit itt találod meg.

Az idei Zafira találkozó is halasztásra került a járványhoz kapcsolódó intézkedések miatt, de július 24-én végre felkerekedhettek az Opel Zafira tulajdonosok, hogy egy jó hangulatú, családias napot tölthessünk el együtt. Kíváncsi vagy a galériára? Kattints a linkre!

Az egyik legjobb helyszín díját az idén biztos, hogy a rádpusztai Alfa találkozó nyerte el. A rendezvény az idei évben költözött, és Rádpuszta rendkívül jó választásnak bizonyult, a résztvevők nagyon élvezték, hogy szabad program keretében megtekinthették az élménybirtokot.

Ez a rendezvény sem múlhatott el újdonságok nélkül, itt mutattuk be először az érdeklődőknek egyedi, kézzel gyártott Alfás emblémáinkat.

Az erdőkertesi Alfa Romeo találkozó is hasonlóan jó hangulatban telt el, képgalériánkat itt találjátok meg.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a nyári rendezvénypalettánk megkoronázását az AMTS jelentette. Óriási lehetőség, hogy a több, mint 220 kiállító egyik lehettünk, és hónapokon át készültünk erre az eseményre. Pavilonunkban a Rotinger márkáé volt a főszerep, féktárcsák széles választékával kedveskedtünk a tuningautók szerelmeseinek. Természetesen a kenőanyag választékunkat is felvonultattuk.

Nem tudtál részt venni az eseményen, esetleg ott voltál, de szívesen nosztalgiáznál? :) Élményeinket a lehető legteljesebben képek formájában szeretnénk átadni neked, melyekhez a linket itt találod.

Az idei évben az Alfa Amore Drive-In volt az utolsó rendezvény, ahol körülbelül 70 Alfa Romeo társaságában érezhettük jól magunkat. Időt és lehetőséget kaptunk számos új ismeretséget kötni alfás körökben. :)

Azt szeretnénk, ha a következő rendezvényről már te sem maradnál le, így kérünk, hogy iratkozz fel a hírleveinkre, hogy mindig tájékoztatni tudjunk, hol találkozhatunk legközelebb. :)

Kanyik Antiék csapata új autóval bővült

Nagy öröm számunkra, hogy ezt bejelenthetjük, ugyanis cégünk mindig elkötelezetten támogatta a versenysportot. Örömmel számolunk be neked róla, hogy az Elaforg és a Kroon által is szponzorált Kanyik Motorsport újabb autóval bővült, egy Ford Fiestával.

Mutatunk néhány képet az autóról, további híreinkért pedig kövess minket itt, Facebookon, és hírlevelünkben! :)

Ha további képekre lennél kíváncsiak, ezen a linken találsz: https://www.facebook.com/100044371582785/posts/404447011044348/?d=n

A Kanyik Motorsport friss hírei pedig itt érhetőek el: http://kanyikmotorsport.hu/

 

Sok-sok balesetmentes kilométert, és sikeres versenyzést kívánunk Antiéknak! :)

MGR IMAGES GM20211106 009MGR IMAGES GM20211106 007

Rotinger féktárcsa kínálatunk

A féktárcsa választékért kattints ide. ;)

Untitled Design

Rotinger2

Mennyivel nőtt az alkatrészek ára? 2. - logisztikai problémák

mealpro efgpRGeu9tg unsplashLegutóbb friss hírünk keretében az alkatrészek árának növekedésével foglalkoztunk, de amint beleástuk magunkat a témába, olyan sokféle szempont merült fel vele kapcsolatosan, hogy úgy gondoltuk, több részessé bővítjük ki a cikket.

Ahogy az általánosságban elmondható, egy termék árát az alapanyag ára után a logisztikai költségek is nagymértékben befolyásolják.

A logisztikai költség egyik eleme a raktárhoz, mint épülethez tartozó költség. Ahogy életünk más területein is láthatjuk, ahogy a négyzetméterárak növekedtek a lakásoknál, hasonlóképp változott a raktárak esetében is. Ráadásul, amely cégnek nem saját, hanem bérelt raktárral rendelkeznek, jellemző az euró alapú elszámolás és így a Forint gyengülése, az Euro emelkedése tovább rontja a helyzetet.

A saját raktárral rendelkező cég egy fokkal jobb helyzetben van, de nem biztos, hogy most van itt a legjobb alkalom egy saját raktár építésébe belefogni, hiszen láthatjuk, hogy az építési anyagok árai is milyen drasztikusan emelkedtek az elmúlt 1 – 1,5 év során.

Akár bérelt, akár saját raktár, a raktározási költségek emelkedése viszont mindenkit érint, hiszen a raktárak fenntartási, üzemeltetési költségei is nőttek, nem beszélve a bérekről.

Emelkedő tendenciáról számolhatunk be a szállítási költségek tekintetében is, amely részben az üzemanyagárak és az autópálya díjak változására vezethető vissza, de a világméretekben is számottevő ellátási láncokban jelentkező problémák csak tovább rontanak a helyzeten.

Őszi autóápolási tippjeink

Már az ápolást megelőző odafigyeléssel nagyon sokat tehetünk autónk épségének és tisztaságának megőrzéséért. Például, ha éppen nem garázsban áll, akkor is árnyékos helyre parkoljuk le az autót, és akár autótakaró használatával védjük az időjárás viszontagságaitól.

Az autóápolást érdemes egy alapos külső mosással indítani, hiszen így sokkal biztosabban láthatóak a fényezés esetleges apróbb sérülései is. Ez olyasmi, amit érdemes kijavíttatni még a tél beállta előtt, jó, ha nem halogatjuk, ugyanis a javítás ára az idő előrehaladtával exponenciálisan nőhet.

Lényeges, hogy a kocsi ápolásához csak autóknak való készítményeket használjunk, például fényszórópolírozót, és gumiápolót, mert ezekkel érhetjük el az eredeti állapot hosszú fenntarthatóságát. A gumiápoló ráadásul visszaadja az abroncsok matt színét. Szintén nagyon népszerűek, és sokan keresik nálunk a felnitisztítókat. A visszajelzések alapján azért ilyen keresettek, mert minimális használat mellett is hatalmas mennyiségű szennyeződés távolítható el a segítségével.

A belső tér alapos takarítása elengedhetetlen ahhoz, hogy minden, egészségünkre káros baktérium ellen felvegyük a harcot. A klímatisztítás fontosságáról itt írtunk részletesebben, ha esetleg ez tavasszal vagy a nyáron elmaradt, még mindig érdemes foglalkozni vele, a mindenki számára egyszerűen használható bombánkat itt találod. Ha már belső tér – műszerfalápolót mindenképpen érdemes használni, hosszú időn át fenntartható ápoltságérzést nyújt, ráadásul elérhető fényes és matt verzióban is.

Igyekeztünk a kínálatunkban minél szélesebb palettát kialakítani az autóápolási termékek számára, hiszen tudjuk, mennyire jól esik az év minden szakaszában tiszta, és ápolt autóba ülni.

Ha kedvet is kaptál egy kiadós karbantartáshoz, további Petronas Durance autóápolási termékeinket itt találod.

Mennyivel nőtt az alkatrészek ára?

draga alkatresz 02Mára érdemes lehet foglalkozni a kérdéssel, hiszen az inflációt jóval meghaladó mértékű drágulásról beszélhetünk, tekintve, hogy az autógyártók az elmúlt 8 év során közel kétszeresére emelték az alkatrészek árait.

Az elmúlt időszakban a hűtőrács ára emelkedett a legtöbbet. Augusztus végén már 9%-al került többe egy ilyen elem, mint tavaly.draga alkatresz 05

Viszonyításképpen az elmúlt egy évben átlagosan 6%-os áremelésről beszélhetünk, 2013 óta pedig a hátsó lámpák átlagosan 67%-al lettek drágábbak. A csomagtérajtók esetében hasonló mértékű, körülbelül 60%-os áremelkedést láthatunk.

Az alapprobléma, hogy nagyon sok alkatrész tekintetében az autógyártók lényegében monopol helyzetbe kerülnek, azaz mind az autótulajdonosok, mind a szervizek csak a gyártótól vásárolhatnak termékeket, és nincs igazi szabad verseny. Ezen felül persze az alapanyagok árának növekedése is jócskán hozzátesz a helyzet kialakulásához.

Mindezeken felül dráguláshoz vezetnek különböző logisztikai problémák is, mely a következő cikkünk témája lesz.

Alfa Amore Drive-In élményeink

Körülbelül 70 Alfa Romeo társaságában vehettünk részt egy fantasztikus hangulatú, nyárzáró Alfás rendezvényen. Kiváló volt az időjárás, és nagyon finom ételek készültek a főzőversenyen. Hatalmas élményt jelentett számunkra, hogy ebben a környezetben volt időnk és lehetőségünk sok ismerőssel, valamint új Alfással beszélgetni.

A magunkkal vitt termékekkel sokaknak tudtunk örömet szerezni, illetve a főzőversenyhez, szépségversenyhez, és a tombolához is igyekeztünk hozzájárulni ajándékokkal.

Ha esetleg nem tudtál eljönni, akkor se csüggedj, hiszen jövőre innen folytatjuk, valamint az Alfa Romeo eseményoldalán megtalálod az idei Drive-In képeit.

20210911 11592220210911 175205

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jövő héten találkozunk a 3. Alfa Amore Drive-In rendezvényen

Ha esetleg lemaradtál az AMTS-ről, jövő szombaton, 11-én ismét alkalmunk lesz találkozni a 3. Alfa Amore Drive-In rendezvényen.

A szervezők ügyességi versennyel, valamint főzőversennyel, tombolával készülnek.

Az eseménnyel kapcsolatos részleteket, és hasznos információkat a következő linken találod: https://fb.me/e/105GIC1a9

Mi már lelkesen készülünk az eseményre Petronas Durance autóápolási termékekkel, Minichamps modellekkel, ezen felül elérhetőek lesznek nálunk Alfás emblémák, kulcstartók, relikviák. További meglepetésként minden 2000 Ft értékű vásárlás felett egy Lavazza kávéval kedveskedünk neked.

Szeretettel várunk a találkozón!

Részt vettünk az AMTS-en

amts 2021 020A nyár egyik utolsó programjaként ismét várt mindenkit Magyarország legnagyobb autós kiállítása és show-ja, az AutoMobil és Tuning Show a Hungexpón. A jubileumi, 15. AMTS több mint százezer négyzetméteren, négy és hatalmas kültéri területet töltött meg múlt, jelen és jövő autócsodáival. A 15 ország, 220 önálló kiállítói felhozatalában mintegy 1.000 járműcsodát tekinthettek meg az érdeklődők. A háromnapos pavilont show-ra több, mint 42.000-en voltak kíváncsiak a hétvége leforgása alatt.

A 3 napos rendezvény fő programját a változatos és színvonalas autófelhozatal biztosította, a retro ritkaságoktól egészen a legújabb sport-, luxus-, vagy éppen versenymodellekig. Az adrenalinról a drift tematikák gondoskodtak, és számos veterán kiállítás díszletet biztosított egy hangulat összefoglaló kép erejéig a vendégeknek.

amts 2021 060Hatalmas élményt jelentett számunkra, hogy a több, mint 220 kiállító közül mi lehettünk az egyik és lelkesen készültünk hónapok óta a rendezvényre. A mi pavilonunkban a Rotinger-é volt a főszerep, a féktárcsák széles választékával kedveskedtünk a tuningautók szerelmeseinek. Ezen felül felvonultattuk a Selenia, Tutela, Urania, és Kroon-Oil kenőanyag választékunkat.

A kiállítás ideje alatt kedvezményes áron kínáltuk standunk látogatóinak a Petronas Durance autóápolási termékek és a Minichamps modelleket.

Ha esetleg lemaradtál, nem tudtál eljönni a rendezvényre, akkor nézd meg az Carstyling hivatalos összefoglalóját és képeit az alábbi linken, ill. a termékeinket a weboldalunkon.

Kapcsolat

1118 Budapest, Regős u. 2.
(06 1) 309 0204

Térkép